Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-12-2022
Przepis na łatwe, szybkie oraz pyszne ciasto bez pieczenia z galaretką oraz wiórkami kokosowymi
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 185
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 493
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 314
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4410
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 185
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 493
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 314
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4410
Składniki
Jabłka obrać ze skórki, pokroić w kostkę, przełożyć do garnka i zalać wodą. Odstawić na gaz i gotować do miękkości. Jabłka zblendować na gładką masę i wsypać do nich galaretki agrestowe. Wymieszać i odstawić do przestygnięcia. Biszkopty pokruszyć w dłoniach i wyłożyć na dno blaszki. Biszkopty skropić wodą wymieszaną z sokiem z cytryny i lekko przygnieść łyżką. Na biszkopty wylać tężejącą galaretką, rozsmarować po całości a następnie odstawić do lodówki. Mocno schłodzoną śmietankę 30% ubić na sztywno dodając cukier. Do ubitej śmietany dodać wiórki kokosowe oraz rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę. Całość delikatnie wymieszać łyżką. Masę śmietanową wyłożyć na tężejącą galaretkę, rozsmarować a wierzch oprószyć kakałem. Ciasto włożyć do lodówki na kilka godzin i można zajadać Smacznego!