Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 844
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2639
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2143
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 2235
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 79
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 844
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2639
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2143
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 2235
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 79
Składniki
jajka i cukier ubić,dodać resztę składników i jeszcze chwilę miksować.
ciasto wylać na blaszkę( o wym.24/36 cm) wyłożoną pergaminem.Piec w temp.200 stopni
Po upieczeniu polać polewą czekoladową lub orzechową.Ja polałam polewą orzechową :25 dag orzechów pokroić w większe kawałki,1/2 kostki masła roztopić,dodać 1/2 szklanki cukru i orzechy,chwilę razem przesmażyć i dodać 1 puszkę mleka skondensowanego niesłodzonego i gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje (około 20 minut ).Ciepłą polewą posmarować ciasto