Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zbliżające się Walentynki.
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 101
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12053
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1263
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 61
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 54
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1131
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 101
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12053
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1263
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 61
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 54
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1131
Składniki
Masło, połamaną na kawałki czekoladę i cukier podgrzewać na wolnym ogniu, aż składniki stopią się i połączą w jednolitą, gładką masę. Lekko przestudzić, dodać brandy. Jajka ubić na puszysty, gęsty krem, dodać mąkę. Następnie powoli wlewać masę czekoladową i całość ucierać mikserem, aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza. Tortownicę szczelnie obwinąć folią aluminiową. Wlać do niej masę czekoladową i wstawić ją do większej blaszki, do której należy nalać wody, na wysokość 2 cm. Ciasto w dwóch blaszkach wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec około 40 minut. Po tym czasie wyjąć z piekarnika, przestudzić, posypać cukrem pudrem i udekorować wiśniami z amaretto.
Smacznego :))