Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie w przygotowaniu ciasto Farmera z musem z dyni z dodatkiem orzechów włoskich i rodzynek, które są źródłem wapnia, żelaza i magnezu idealnie nadaje się jako przekąska do pracy czy szkoły zapewniając energię na cały dzień. Ciasto jest również idealne na różne okazje do kawki
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 84
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 141
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 845
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2640
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2158
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 2239
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 84
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 141
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 845
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2640
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2158
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 2239
Składniki
Jajka ubij ze szczyptą soli i cukrem na puszystą masę, dodaj olej i mus z dyni dokładnie wymieszaj. Mąkę przesiej z sodą, cynamonem i imbirem, dodaj do masy jajecznej. Na koniec dodaj rodzynki i pokrojone orzechy włoskie. Ciasto wymieszaj do połączenia składników.
Keksówkę o wymiarach 35x15 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Piecz w temperaturze 180 st.około 35 minut lub do suchego patyczka.
Ciasto po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
Ciasto idealnie nadaje się do pracy lub szkoły jako przekąska lub dodatek do drugiego śniadania.
Polecam.Smacznego.