Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, orzeźwiające ciasto bez pieczenia.
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 262
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1398
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 262
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1398
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Składniki
Galaretkę truskawkową rozpuścić w 500 ml gorącej wody. Pozostawić do lekkiego stężenia. Tak samo postąpić z galaretką cytrynową. Galaretkę porzeczkową rozpuścić wg przepisu wylać na głęboki talerz i pozostawić do stężenia.
Do truskawkowej lekko tężejącej galaretki dodać 2 jogurty i dobrze wymieszać, wstawić do lodówki do lekkiego stężenia ( musi być lekko płynna, aby można było wylać na herbatniki). Tak samo postąpić z galaretką cytrynową. Galaretkę porzeczkową pokroić w kostkę.
Połowę herbatników wyłożyć na blaszkę, wylać tężejąca galaretkę i dodać połowę porzeczkowej galaretki. Wstawić na chwilę do lodówki.
Następnie wylać galaretkę cytrynową i również dodać drugą część porzeczkowej galaretki. Wierzch ciasta wyłożyć pozostałymi herbatnikami. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia na kilka godzin. Smacznego życzę:)