Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i ekspresowe w przygotowaniu ciasto bez pieczenia: herbatniki przełożone kremem z mascarpone i kremówki z nutką masy kajmakowej z dodatkiem żelatyny. Po prostu "niebo w gębie":)
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 99
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 213
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 4785
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 84
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 99
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 213
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 4785
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 84
Składniki
Żelatynę rozpuszczamy w 50 ml ciepłej wody i odstawiamy do wystudzenia. W międzyczasie dno blaszki do pieczenia wykładamy herbatnikami - u mnie blaszka miała wymiary 30 x 25. Przygotowujemy krem: schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na pół sztywno. Łyżkę śmietany mieszamy z mascarpone i drugą łyżkę śmietany mieszamy z masą kajmakową - łatwiej będzie te składniki dodać i ubić z resztą śmietany. Do ubijanej kremówki dodajemy porcjami mascarpone i masę kajmakową. Na końcu dodajemy cukier puder /ilość według uznania/ i przestudzoną żelatynę. Krem przekładamy na herbatniki, wyrównujemy i przykrywamy drugą warstwą herbatników lekko dociskając. Ciasto schładzamy w lodówce. Pysznie smakuje już po kilkunastu minutach ale najlepsze jest po kilku godzinach chłodzenia:)