Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kajmakowe bez pieczenia składa się z trzech warstw, które idealnie łączą smaki: czekoladowy, kajmakowy i śmietanowy.
Blaszka o wymiarach 30x24 cm.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1721
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1721
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Składniki
Masło umieść w dużej misce. Ucieraj przez kilka minut na gładki puch. Powinno zrobić się jasne i puszyste. Stopniowo dodawaj kajmak, nie przerywając miksowania. Połącz składniki.
Śmietanę i mascarpone umieść w jednym naczyniu. Ubij na sztywną masę, wtedy dodaj jeszcze cukier i krótko zmiksuj do połączenia składników, najlepiej na niskich obrotach.
Biszkopty wyłóż jako spód formy o wielkości 30x24 cm. Przełóż masę kajmakową, a na to wyłóż krem śmietanowy. Zetrzyj na wierzch czekoladę. Przełóż do lodówki i zostaw na minimum 12 godzin do stężenia.