Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie posiadasz dużego doświadczenia w kuchni, a chcesz przygotować wyjątkowy deser, sięgnij po przepis na ciasto kokosowe bez pieczenia. Ten bajecznie pyszny i niezwykle łatwy w przygotowaniu deser z pewnością przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym smakoszom
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 44
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 41
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2719
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1138
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 44
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 41
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2719
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1138
Składniki
Masło rozpuść w małym rondelku. Następnie posiekaj herbatniki lub ciastka czekoladowe. Możesz to zrobić z pomocą blendera lub wałka i torebki przeznaczonej do produktów spożywczych. Ciastka powinny być na tyle rozbite, aby miały konsystencję piasku. Połącz je wraz z masłem, tworząc ciasteczkowy spód.
Formę wyłóż papierem do pieczenia. Dokładnie uzupełnij ją przygotowaną masą z ciastek czekoladowych i masła. Zrób to z pomocą szpatułki lub łyżki. Wstaw formę do lodówki na około 30 minut.
W tym czasie przygotuj masę. Białą czekoladę połam na kawałki. Dodaj 3 łyżki śmietany. Podgrzej na małym ogniu, aby czekolada się rozpuściła. Pod koniec wyłącz grzanie i tylko mieszaj, aby się nie zwarzyła. Odstaw do ostygnięcia.
Mocno schłodzoną śmietanę umieść w misie miksera wraz z serkiem mascarpone. Całość ubijaj tak długo, aż będzie to sztywna i gęsta piana. Pod koniec dodaj cukier puder i krótko zmiksuj.
Dodaj płynną i przestudzoną czekoladę do masy. Następnie dorzuć wiórki kokosowe. Wymieszaj delikatnie szpatułką.
Na schłodzony spód wyłóż masę śmietanowo-kokosową. Wstaw do lodówki minimum na całą noc. Kolejnego dnia przygotuj polewę czekoladową. Śmietanę doprowadź do wrzenia, dodaj czekoladę w kostkach. Wyłącz palnik. Mieszaj tak długo aż składniki się połączą. Lekko przestudzoną polewą polej ciasto.