Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto do kawki.
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 162
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 182
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 162
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 182
Składniki
Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać i wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części i włożyć na chwilę do lodówki. Przygotować dużą tortownicę, wysmarować tłuszczem, posypać wiórkami kokosowymi i wyłożyć połowę ciasta. Następnie kłaść łyżką dwa rodzaje dżemu na przemian ( najlepiej własnej roboty) i posypać pokruszonymi orzechami.Rozwałkowaną drugą część ciasta położyć w tortownicy na nadzienie orzechowe i nakłuć widelcem.
Piec w temperaturze 170 stopni około 40 minut.