Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto nazywa się mleczne, ponieważ zrobione jest na mleku. Tak naprawdę, to poprostu murzynek.
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 180
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 492
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 312
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4386
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 180
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 492
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 312
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4386
Składniki
Margarynę, cukier, mleko i kakao zagotować. Odstawić do wystudzenia. Kiedy przestygnie dodać powidła, mąkę, proszek, sodę i cynamon. Zmiksować i wbić jajka. Ponownie zmiksować. Tak przygotowane ciasto, przełożyć na prostokątną blaszkę, wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, około 50 minut.
Przygotować polewę. Czekoladę połamać i wrzucić do rondelka. Dodać śmietanę i podgrzewać cały czas mieszając, aż czekolada się rozpuści.
Wystudzone ciasto, udekorować polewą.