Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalne w przygotowaniu ciasto z malinami. Do jego zrobienia możesz użyć miksera, ale jeśli nie masz go pod ręką, nic się nie przejmuj, po prostu wszystkie składniki dokładnie wymieszaj za pomocą drewnianej łyżki. Do tego wypieku możesz użyć dowolnych owoców, my wybraliśmy nasze ulubione – maliny.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1709
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 597
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 235
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1709
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 597
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 235
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Składniki
Maliny opłucz pod bieżącą wodą i osusz za pomocą ręcznika papierowego.
Jajka wbij do dużej miski i zmiksuj na puszystą masę wraz z cukrem i pastą waniliową.
Gdy słodzik przestanie chrzęścić, dodaj kefir i wlej olej. Ponownie zmiksuj, tym razem krócej, jedynie do połączenia się składników.
Do masy z jajek i kefiru przesiej mąkę i proszek do pieczenia. Całość wymieszaj za pomocą drewnianej łyżki.
Gotową masę przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż maliny.
Ciasto piecz przez 40 minut w 180 stopniach Celsjusza.