Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na kefirze z borówkami i kruszonką
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 853
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 98
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 173
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2654
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2247
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 853
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 98
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 173
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2654
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2247
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski wlewamy kefir, dodajemy jajka oraz cukier. Wszystko razem mieszamy. Następnie w osobnej misce przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i ponownie mieszamy. Mokre składniki wlewamy do suchych, dodajemy olej i mieszamy. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Gotową masę przelać na blaszkę ( u mnie wielkość 30x20) wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć owoce i kruszonkę. Pieczemy do suchego patyczka przez ok 45 minut. Smacznego!