Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na kruszonce z beza i porzeczkami to idealne ciasto kawy lub herbaty. Ciasto to możecie zrobić z każdymi innymi owocami i cieszyć się jego smakiem przez cały rok.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 163
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 562
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1521
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 163
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 562
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1521
Składniki
Wszystkie składniki na kruszonkę wrzucić do miski wyrobić na sypka kruszonkę. Można to zrobić za pomocą noża lub specjalnej siekaczki do ciasta. 3/4 kruszonki wysypać na dno tortownicy, wyłożonej pergaminem. Moja tortownica o średnicy 25 cm. Na kruszonce wysypać umyte i obrane porzeczki.
Białka ubić na sztywna masę z dodatkiem soli i cukru. Do ubitej piany dodać opakowanie budyniu i całość dobrze wymieszać za pomocą miksera. Tak ubita piane wyłożyć na owocach. Całość posypać pozostałą kruszonka.
Ciasto piec w 180 st. C. Funkcja piekarnika góra – dół przez około 50 minut. Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem. Smacznego!