Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne i puszyste ciasto z kremem kokosowym. Jego słodycz łagodzi kwaśne powidło śliwkowe.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 123
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 252
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2389
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 413
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 276
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 123
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 252
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2389
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 413
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 276
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier. Żółtka mieszamy z proszkiem do pieczenia, jak zaczną ,, rosnąć '' dodajemy partiami do piany. Mąki przesiewamy, dodajemy dzieląc na 3 razy, delikatnie mieszamy łyżką. Wylewamy na blachę o wym. 25/35 wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 40 minut w 180 st. C, do suchego patyczka.
Krem Mleko gotujemy i odkładamy na bok. Dodajemy połamane czekolady. Mieszamy i zostawiamy do rozpuszczenia. Jeśli jednak nie rozpuściły się do końca podgrzewamy i mieszamy. Zostawiamy w chłodnym miejscu do wystudzenia. Śmietankę ubijamy razem ze Śnieżkami, dolewamy chłodne mleko z czekoladami. Na końcu wsypujemy wiórki, trochę odkładamy do dekoracji. Mieszamy.
Biszkopt przecinamy na 3 blaty. Pierwszy blat smarujemy powidłem śliwkowym. Nakładamy połową kremu i przykładamy 2 biszkoptem. Smarujemy powidłem śliwkowym i kremem (odkładamy trochę do posmarowania wierzchu) Przykładamy 3 częścią biszkoptu, smarujemy odłożonym kremem i posypujemy wiórkami. Chowamy do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego :)