Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy krem przełamany delikatnie słonym smakiem krakersów – dla wielu osób brzmi to nieco szokująco, ale w rzeczywistości jest zaskakująco dobre. Wypróbuj nasz przepis na ciasto Raffaello i daj się zaskoczyć temu nietypowemu połączeniu smaków.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3128
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 270
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1411
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6476
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 222
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3128
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 270
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1411
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6476
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 222
Składniki
Do szklanki z wrzątkiem wsyp łyżkę żelatyny i mieszaj całość tak długo, aż całkowicie się rozpuści. Polecamy użyć ręcznego spieniacza do mleka – żelatyna rozpuści się dużo szybciej niż podczas mieszania łyżką. Płyn odstaw do całkowitego przestudzenia.
W misce umieść śmietanę, serek, cukier oraz mleko w proszku. Zmiksuj krótko mikserem na niskich obrotach. Wymieszaną masę włóż do lodówki na pół godziny, a następnie ubij mikserem na najwyższych obrotach. Gdy krem zrobi się jasny i puszysty, wyłącz mikser i wsyp 100 g wiórki kokosowe (najlepiej drobne) i dodaj zimną rozpuszczoną żelatynę. Wymieszaj wszystko dokładnie mikserem (średnie obroty).
Formę wyłóż papierem do pieczenia. Na spodzie ułóż krakersy tak, by wypełniły całe dno.
Na tak rozłożone krakersy wyłóż ⅓ część tężejącego kremu. Delikatnie rozsmaruj, a następnie wyłóż na niego krakersy, a następnie posmaruj kolejną częścią kremu. Następnie ułóż ostatnią już warstwę krakersów i posmaruj je resztą kremu. Resztę wiórków kokosowych zmieszaj z płatkami migdałów i posyp nimi wierzch ciasta. Ciasto Raffaello odstaw do lodówki aż do całkowitego stężenia kremu.