Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja żona nie wyobraża sobie świąt bez tego ciasta. Dobrze nawilżone, orzeźwiające i bardzo smaczne. Polecamy.
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 34
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 34
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2703
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1132
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 34
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 34
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2703
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1132
Składniki
Blaszka 24 X 24 cm. Biszkopt. Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec stopniowo dodaję cukier. Ciągle miksując dodaję po jednym żółtku, na przemian z esencją waniliową zmieszaną z wodą. Wsypuję mąkę i delikatnie mieszam łyżką. Spód blaszki smaruję margaryną i przelewam ciasto. Piekę w 180 C ok. 30 minut. Wystudzony biszkopt kroję na trzy części. Krem. Śmietankę ubijam z mascarpone i oboma cukrami, na gęsty krem. Pod koniec wsypuję śmietan-fix. Pierwszy blat biszkoptu ponczuję herbatą, rozkładam maliny, nakładam krem. Przykrywam drugim biszkoptem, ponczuję, układam maliny i krem. Nakładam trzeci biszkopt, lekko ponczuję i posypuję cukrem pudrem. Schładzam w lodówce.