Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto ucierane z wiśniami"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 849
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 90
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 148
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2645
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2177
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 849
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 90
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 148
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2645
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2177
Składniki
Piekarnik nagrzej do 180 st. C. Keksówkę nasmaruj masłem i wysyp bułką tartą.
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie dodawaj po jednym jajku. Stopniowo dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Ciasto wylej do foremki, równomiernie posyp z wierzchu wiśniami, cynamonem i płatkami migdałów (można też wmieszać w nie owoce).
Piecz ok. 50 minut, a po upływie tego czasu sprawdź patyczkiem, czy ciasto w środku jest suche, jeśli nie – piecz dalej.
Po ostygnięciu lekko posyp cukrem pudrem.
czas przygotowania: ok. 30 minutŹródło: Olivia