Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ja zrobiłam z borówka amerykańską ale równie dobrze można wykorzystać inne owoce, rewelacyjnie smakuje z wiśniami drylowanymi z wiśniówki ;)
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 29
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4530
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 379
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 54
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 29
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4530
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 379
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 54
Składniki
Ciasto: jajka ubić z cukrem, w maślance rozpuścić sodę (uwaga szybko rośnie). Mąkę wymieszać z kakao i dodawać stopniowo do ubitych jaj następnie maślankę z sodą i sok z cytryny. Wymieszać i upiec 2 placki w 180 stopniach ok. 30 minut. Po upieczeniu placki wystudzić i przekroić na połowę.
Krem: w mleku ugotować budynie wg przepisu na opakowaniu i dobrze wystudzić. Masło utrzeć stopniowo dodając budyń i żółtka. Ciasto nasączyć nalewką. Układać ciasto, krem, owoce, ciasto, krem, owoce i tak kolejno. Po wierzchu ciasto polać polewą i można posypać kokosem. Smacznego