Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt z pianką , borówkami amerykańskimi i galaretką. Szybkie i pyszne.
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 67
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 457
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1491
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 67
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 457
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1491
Składniki
Biszkopt: białka ubić na sztywno z cukrem. Kiedy cukier nie będzie już wyczuwalny dodać żółtka. Do masy dodać mąkę, wymieszać łyżką, nie ubijać. Masę przelać do foremki; piec ok 25 min w temp. 175*C.
Rozpuścić galaretkę w 250ml wody(przegotowanej, gorącej:)) , ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i ostudzoną ale nie stężałą galaretką.
Na biszkopt nałożyć śmietanę. na śmietanie poukładać borówki; borówki zalać ostudzoną galaretką(z drugiego opakowania). odstawić do lodówki aż galaretka stężeje.