Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
znane są ciasteczka z kleiku ryżowego nie muszę ich chwalić, a dla odmiany ciasto z bitą śmietaną i konfiturą z wiśni:)
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 52
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 39
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 31
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 52
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 39
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 31
Składniki
składniki na ciasto czyli kleik ryżowy, jajka, margaryna, mąka, proszek do pieczenia, cukier i wiórki kokosowe razem wymieszać na jednolitą masę podzielić na dwie części i każdą upiec (ja na okrągłej tortownicy 30 centymetrowej) około 20 minut
masa ; żelatynę namoczyć w szklance z 2 łyżkami zimnej wody potem uzupełnić gorącą wodą do połowy szklanki i dobrze wymieszać ubić śmietanę z cukrem wlać wystudzoną zelatynę (zostawić 2 łyżki rozpuszczonej żelatyny) wyłożyć pół masy na jeden krążek do drugiej połowy dodać konfiturę i 2 łyżki rozpuszczonej żelatyny wyłożyć na białą masę przykryć drugim plackiem I SMACZNEGO