Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z maślanką, które zawsze się udaje. Smakiem przypomina mi ciasto drożdżowe, jest jednak o wiele prostsze do zrobienia.
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 76
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 40
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 76
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 40
Składniki
Kwadratową foremkę wykładam papierem do pieczenia i nagrzewam piekarnik do 200 stopni.
Jaja, cukier, cukier wanilinowy mieszamy, dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, powoli wlewamy maślankę. Mieszamy i ciasto wlewamy do przygotowanej formy.
Posypujemy porzeczką, cukrem i siekanymi migdałami. Ciasto pieczemy w temperaturze 200 stopni ok.20 minut, aż nabierze złotej barwy i wtedy ciasto wyjmujemy z piekarnika.
Śmietanę zagotowujemy z masłem i polewamy po cieście. Smacznego.