Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe kruche ciasto, łączące ożywczy smak owoców i słodycz budyniu. Zamiast rabarbaru można użyć wiśnie lub śliwki drelowane. Przepis na tortownicę kwadratową
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 124
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 252
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2396
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 413
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 276
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 124
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 252
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2396
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 413
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 276
Składniki
Margarynę włożyć do zamrażarki, najlepiej na całą noc. Na stolnicę przesiać 3 szkl mąki,proszek do pieczenia,dodać cukier i szczyptę soli. Zmrożoną margarynę zetrzeć na grubych oczkach tarełka, wprost na mąkę, zamieszać składniki nożem.Dodać żółtka i śmietanę, szybko wrobić ciasto, podsypując mąką. Ciasto podzielić na 2 części: 1część podzielić na 3 kawałki i włożyć do zamrażalnika. Tortownice wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć 2-część ciasta, podciągając brzegi. Tortownicę włożyć do lodówki. Piekarnik rozgrzać do 200*C, włożyć tortownicę, a temperaturę obniżyć do 175*C i podpiec ciasto ok10-15miut.
Rabarbar obrać, wypłukać dokładnie,pokroić na kawałki ok 1,5 cm. Rozsypać na podpieczone ciasto. Zagotować 2 szkl mleka z cukrem. W pozostałym mleku rozmieszać 2 budynie, wlać do gotującego mleka, energicznie mieszając ugotować budyń. Gorący budyń wyłożyć równomiernie na owoce. Na budyń zetrzeć na dużych oczkach ciasto zmrożone, wprost z zamrażalnika..
Piec w temp.180*C ,na złoty kolor ok 50-60 minut. Gorąc ciasto posypać obficie cukrem pudrem. Smacznego :)