Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste i smaczne ciasto; jedno z moich ulubionych nigdy mi się nie znudzi
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4459
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 21
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 374
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 46
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4459
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 21
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 374
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 46
Składniki
białka ubić z cukrem na sztywno, lekko mieszając dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem i budyniem. Ciasto wylać na dużą blachę 25x35cm Piec ok. 35 min. w 160st 2
Ostudzone ciasto nasączamy. Nasączenie nie jest konieczne ale ja lubię ;) : 0,5 szklanki wody z cukrem i sokiem z cytryny często też dolewam alkohol 3
Zimną śmietanę ubijamy Układamy bitą śmietanę na biszkopcie na to kładziemy, truskawki i zalewamy tężejącymi galaretkami
Rady do bitej śmietany mozna dodać 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 4 łyżeczkach wody ale to nie jest konieczne ja dodaję tylko wtedy gdy ciasto "transportuję" Śmietana do ubijania musi być bardzo zimna. Na początku ubijamy na najwyższych obrotach kiedy widzimy że gęstnieje obniżamy obroty bo czasem jak chcemy przedobrzyć może się zważyć!