Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ucierane ciasto z cytryną i kwiatami czarnego bzu. Najlepiej smakuje z jogurtem naturalnym.
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5037
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 192
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 137
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1799
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5037
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 192
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 137
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1799
Składniki
Tortownicę 20 -21 cm smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Baldachy czarnego bzu obcinamy małymi nożyczkami tak aby uzyskać prawie same kwiaty z pyłkiem i ew. cieniutkie łodyżki. Miękką margarynę ucieramy z cukrem na puch. Stopniowo dodajemy jajka i mąkę wymieszaną z proszkiem. Dolewamy mleko i sok z cytryny. Powinniśmy uzyskać ciasto średniej gęstości. Na koniec dodajemy kwiaty bzu i delikatnie mieszamy łyżką.
Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy w 180 C przez 40 minut. Doskonale smakuje z jogurtem naturalnym.