Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cytrynowe ptasie mleczko"
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 115
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 69
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 42567
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 115
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 69
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 42567
Składniki
Galaretki rozpuszczam w szkl. gotowanej wody, studzę. Mleko mocno schładzam i ubijam mikserem. Dodaję po łyżce ostudzonej płynnej galaretki, ciągle miksując.
Wylewam piankę do szklanego naczynia, wstawiam na noc do lodówki. Następnie wyjmuję i kroję w małe prostokąty.
Czekoladę wkładam do garnuszka, roztapiam w kąpieli wodnej, lekko studzę. Zanurzam piankę w ciepłej, ale nie gorącej czekoladzie, układam na kratce do zastygnięcia.
Tabliczkę czekolady warto zastąpić kuwerturą. Jest bardziej lśniąca i krucha, gdy zaschnie. Danuta Piecyk z GoździkowaŹródło: Kobieta i życie