Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Profiterolki, czyli małe ptysie wypełnione kremem albo bitą śmietaną. Podaję Wam przepis na ciasto z mojego starego zeszytu.
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5058
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 194
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 142
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1808
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5058
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 194
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 142
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1808
Składniki
Zagotować wodę z margaryną. Dodać przesianą mąkę i intensywnie mieszać. Wystudzić, mieszając. Potem do masy dodawać po jednym jajku, dokładnie ucierając mikserem. Masę wyciskać na blaszkę z papierem do pieczenia, szprycą lub rękawem cukierniczym. Piec w temperaturze 200ºC przez około 30 minut . Ostudzić na kratce. Napełnić bitą śmietaną lub kremem budyniowym.