Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ekspresowe ciasto z krążkami jabłek"
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 155
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26274
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 155
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26274
Składniki
Ciasto francuskie rozwałkuj na poprószonej mąką stolnicy tak, aby kształt odpowiadał rozmiarom dużej blachy. Następnie przenieś je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i ponakłuwaj widelcem. Rozsmaruj na nim marmoladę z dzikiej róży.
Jabłka obierz, pokrój w cienkie plastry i usuń z nich gniazda nasienne. Każdy plasterek skrop sokiem z cytryny. Jabłka przełóż na płat ciasta, połóż na nich małe wiórki masła i posyp cukrem.
Blachę z ciastem i jabłkami piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 °C przez ok. 30-40 minut. Po upieczeniu wystudź, pokrój na kwadratowe porcje i podawaj. Czas przygotowania: 55 minut
Cena porcji: ok. 6 zł. Kalorie: porcja 260 kcalŹródło: Na żywo