Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, prosty, słodki dodatek do kawki :)
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 113
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1765
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 64
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4849
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 113
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1765
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 64
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4849
Składniki
Ciasto, żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać ubita piane z białek i powoli resztę składników na końcu olej oprócz kakao i mleka. podzielić na dwie części i do jednej teraz dodać kakao i mleko. Na blaszkę wylać jasne a potem ciemne ciasto, na wierzch poukładać odsączone z syropu brzoskwinie, piec w 180 C do suchego patyczka.
Krem, budyń z mąką w połowie mleka, resztę mleka zagotować razem z cukrem i ugotować budyń, do gorącej masy dodać masło i wymieszać do całkowitego rozpuszczenia.
Polewa, wszystkie składniki wrzucić do garnuszka, mieszać do połączenia zagotować.
Na wystudzone ciasto wylać masę budyniową na nią polewę, wstawić na kilka godzin do lodówki do stężenia masy. Smacznego :)))