Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
latwe do zrobienia, smaczne, szybkie (nie liczac czasu "lezakowania" w lpdowce...) i tanie... w szczelnie zamknietym pudelku mozna trzymac do miesiaca...
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 488
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 308
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4327
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 800
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 488
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 308
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4327
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 800
Składniki
ubic dobrze jajka z cukrem, dodac sol i olej, wymieszac. dodac mleko, i w 3 partiach make. wyrabiac ciasto az bedzie miekkie, sprezyste i swiecace..ma byc lekko klejace. owinac w folie i wlozyc na 2h do lodowki.
z ciasta rwac male kuleczki i cieniutko je rozwalkowac (ksztalt owalny). robic tak ze wszystkim ciastem. aby nie przywieralo to podsypac pod spodem maka.
rozgrzac olej i smazyc ciasteczka, odsaczyc na papierze. cukier puder wymieszac z kardamonem. posypac nim ciastka.
mozna zamiast cukru pudru uzyc syroc pukrowy. zagotowac szkalnke wody, dodac 1 1/2 szk cukru, sok z cytryny. jak macie dostep do wody rozanej - dodac troszke ew kardamon... i maczac w zimnym syropie ciastka... ja osobiscie wole w pudrze...