Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię przepych, a ten ujawnia się w farszu :)
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 35
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4565
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 383
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 57
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 35
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4565
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 383
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 57
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka utrzeć z dwoma szklankami cukru i jednym cukrem waniliowym. Margarynę posiekać nożem w mące, wlać jajka, olejek pomarańczowy i śmietanę. Zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części, jedną wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem wielką blachę. Pozostałą część ciasta podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i zagnieść ciasto.
Jabłka obrać, pokroić na dośc grube plasterki. Wrzuci do garnka, dodać 1,5 szklanki cukru i 2 cukry waniliowe, poddusić pod przykryciem ok 3-4 min (by puściły nieco soku), następnie odkryć dodać bakalie i wciśnięty sok z jednej cytryny oraz dodać otartą z niej skórkę, wsypać cynamon, wymieszać i pozostawić bez przykrycia, mieszając co jakiś czas, aż do miękkości.
Gotowy gorący farsz, wyłożyć na ciasto, na wierzch ułożyć "skubiąc" resztę pozostawionego ciasta białego i kakaowego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 45 min. SMACZNEGO!