Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowania. To gruba warstwa delikatnej, słodkiej pianki, wymieszanej z kostkami galaretek, wylanej na warstwie herbatników, a na górze – truskawki. Jest pyszne! A co najważniejsze nie trzeba go piec.
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 115
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1769
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 64
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4869
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 115
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1769
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 64
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4869
Składniki
Dwie galaretki rozpuścić w płaskich naczyniach, w 700ml wody. Zostawić do zastygnięcia (galaretki najlepiej włożyć na parę godzin lub na całą noc do lodówki, aby dobrze stężały). Zastygnięte galaretki pokroić w kostkę. Żelatynę roztopić w podgrzanym mleku, wystudzić. Blachę o wymiarach około 30x20 wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie herbatnikami. Jogurt utrzeć z cukrem pudrem, dodać przestudzone mleko z żelatyną, wymieszać dokładnie mikserem. Połowę powstałej masy wylać na herbatniki, wyłożyć galaretki pokrojone w kostkę, delikatnie przemieszać i wylać resztę masy jogurtowej, przemieszać. Wyrównać powierzchnię i blachę włożyć do lodówki. Truskawki obrać, opłukać, osuszyć, zmiksować na mus. Trzecią galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wody i połączyć z truskawkowym musem. Muś wyłożyć na zastygniętą masę jogurtową, wyrównać powierzchnię. Ciasto włożyć do lodówki, podawać schłodzone.