Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 29
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 173
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 364
Chłopski garnek to kwintesencja polskiej kuchni, w którym używamy świeżych, l...
Odsłon: 156
Szukasz ciekawej, a zarazem tradycyjnej przekąski na imprezę rodzinną? Wyprób...
Odsłon: 142
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 29
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 173
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 364
Chłopski garnek to kwintesencja polskiej kuchni, w którym używamy świeżych, l...
Odsłon: 156
Szukasz ciekawej, a zarazem tradycyjnej przekąski na imprezę rodzinną? Wyprób...
Odsłon: 142
Składniki
Ciasto: Wodę z margaryną zagotować i wsypać do tego mąkę, szybko mieszając na ogniu (ma być jednolita masa) odstawić do ostygnięcia. Do tej schłodzonej masy dodawać po 1 jajku i miksować cały czas, na końcu dodać proszek do pieczenia. Podzielić na 2 równe duże blachy , rozsmarować krzywo na wysmarowane tłuszczem i piec ok 30 min. na 200 st..
Krem: mąki rozrobić z odrobiną mleka i wlać do pozostałego gotującego się mleka z cukrem. Masło i margarynę zetrzeć na puszystą masę i dodawać po łyżce ostudzonego budyniu, na końcu sok z cytryny, ja daję jedną dużą, lubię lekko kwaskową.
Smacznego!