Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Keks, który robię co roku na Święta Bożego Narodzenia od przeszło 20 lat. Czasem dodaję same orzechy, czasem mieszankę keksową – zależy na co przyjdzie mi ochota. Ciasto długo zachowuje świeżość.
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 115
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1775
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 65
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4886
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 115
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1775
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 65
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4886
Składniki
W rondelku roztapiamy margarynę, a następnie ją studzimy. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier, cukier waniliowy, mąkę i proszek do pieczenia i przestudzoną margarynę. Na końcu wsypujemy bakalie obtoczone w mące. Masę wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 1 godziny w 180 stopniach (do suchego patyczka). Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.