Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No właśnie kokosanki czy lemingtony? Ja na to zawsze mówiłam kokosanka, w cukierni też się można spotkać z tą nazwą. Aczkolwiek kokosanki to takie małe, kruche, kokosowe ciasteczka, za którymi nie przepadam. Ostatnio w Internecie spotkałam się z nazwą lemingotny. I teraz nie wiem co mam myśleć. :) Przepis na kokosanki jest baaaardzo prosty i wbrew pozorom nie jest to czasochłonne. :)
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 73
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12034
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1206
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 40
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 44
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1058
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 73
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12034
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1206
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 40
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 44
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1058
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem i aromatem przez około 8 minut na najwyższych obrotach. Następnie dodajemy przesiane obie mąki i miksujemy przez chwilę na najniższych obrotach. Na koniec dodajemy roztopione masło i proszek do pieczenia i mieszamy delikatnie łyżką do połączenia składników. Następnie wylewamy ciasto na blachę nasmarowaną tłuszczem i posypaną mąką. Pieczemy 25 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu wykładamy biszkopt na kratkę do ostygnięcia. Kiedy będzie zimny kroimy w kostki ( mi wyszły 33 kostki).
Robimy polewę. Wszystkie składniki wkładamy do garnka i dajemy na mały ogień. Mieszamy od czasu do czasu, do momentu kiedy składniki się rozpuszczą i połączą. Kiedy polewa nie będzie już gorąca, maczamy w niej kawałki biszkoptu, a następnie przekładamy i obtaczamy w wiórkach.
Cieszymy się ich smakiem! :)