Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj krem budyniowy połączony z ubitą śmietaną 30 % i serkiem mascarpone. Krem bardzo smaczny nadający się do ciast ,tortów i różnego rodzaju deserów.
mikser, naczynie wyższe, garnek, szklanka , łyżka, trzepaczka,
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 21
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1823
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 397
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1752
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 21
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1823
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 397
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1752
Składniki
2,5 szklanki mleka zagotować , a w pozostałym mleku rozmieszać budynie. Rozmieszane budynie wlać cały czas intensywnie mieszając do gotującego się mleka aż powstanie gęsty budyń. Zdjąć z ognia i całkowicie wystudzić. (ma być całkowicie zimny). W między czasie masło zmiksować z cukrem pudrem do białości. Śmietanę 30 % ubić na sztywno , połączyć z serkiem mascarpone. Do masy maślanej cały czas miksując porcjami dodawać zimny, wystudzony budyń , następnie krem połączyć ze śmietaną z serkiem mascarpone. Schłodzić w lodówce.
Krem gotowy do spożycia.