Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka równie dobrze smakują bez czekolady.
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1794
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 393
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1730
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 481
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1794
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 393
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1730
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 481
Składniki
Blachę nasmarować miękką margaryną i wstawić do lodówki. Skórkę cytryny zetrzeć na drobnych oczkach. Cukier puder, skórkę i margarynę utrzeć mikserem na puszystą masę.
Dodawać na zmianę mąkę i lekko roztrzepane jajka. Miksować do uzyskania jednolitej masy.
Masę przyłożyć do szprycy i wyciskać wąskie ciasteczka na długość ok.7cm. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 8-10 min w 200 st. Wychodzi około 40 ciasteczek.
Roztopić czekoladę nad parującą wodą.
Ciasteczka wystudzić najlepiej na kratce.
Maczać każde ciastko w rozpuszczonej czekoladzie. Odkładać najlepiej na papier do pieczenia. Wstawić do lodówki na czas zastygnięcia czekolady.