Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-06-2012
Kruche, słodkie ciasteczka idealne dla dzieci lub do herbaty.
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 96
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 193
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 83
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 90
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 96
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 193
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 83
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 90
Składniki
Masło miksujemy na jasną masę i dodajemy stopniowo cukier puder cały czas miksując. Następnie dodajemy żółtka i ekstrakt z wanilii, mieszamy do połączenia. Mąkę pszenną razem z mąką ziemniaczaną oraz solą dodajemy do masła, łączmy. Z masy kształtujemy kuleczki ok. 8 g i palcem robimy wgłębienia, aż do końca ciasteczka inaczej w trakcie pieczenia wgłębienie będzie bardzo niewielkie. Ciasteczka przekładamy na papier do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C, pieczemy ok. 15 min. do lekkiego zarumienienia. Ciasteczka studzimy, następnie we wgłębienie nakładamy za pomocą szprycy lub końcówki do dekoracji marmoladę. Smacznego.