Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto należy do prostych w wykonaniu, a jednocześnie do bardzo smacznych. Polecam.
Smaczne i szybkie mięso na obiad. Bez zbędnych tłuszczy a mięsko jest wilgotn...
Odsłon: 257
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 104
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 180
Smaczne i szybkie mięso na obiad. Bez zbędnych tłuszczy a mięsko jest wilgotn...
Odsłon: 257
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 104
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 180
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto posiekać i zagnieść na jednolitą masę. Odkroić niewielką część na zrobienie kratki ozdobnej. Pozostałe ciasto wyłożyć na blachę /wym.25x35/ wyłożoną papierem do pieczenia.
Do gotowej masy makowej dodać grubo posiekane orzechy, rodzynki, skórkę pomarańczową, pianę ubitą z trzech białek i zapach migdałowy. Wszystko dokładnie wymieszać i wyłożyć na ciasto w blasze.
Z odłożonej części ciasta zrobić cienkie wałeczki i uformować na wierzchu ozdobną kratkę
Piec przez ok 50-60 minut w tem. 180 st.C.
Smakuje z kawką i z herbatką SMACZNEGO!