Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy upały zaczynają nam doskwierać, nikt nie ma ochoty na pieczenie ciast ani spędzania długich godzin w kuchni. Nie oznacza to jednak, że całkowicie tracimy ochotę na słodkości. Właśnie w takiej sytuacji warto przetestować nasz letni deser z arbuza - serwowany na zimno i przepełniony pysznymi owocami. Nie tylko doskonale smakuje, ale również świetnie się prezentuje, a jego przygotowanie zajmuje dosłownie kilkanaście minut.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 115
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 799
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 88
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 504
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 115
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 799
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 88
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 504
Składniki
Owoce obierz ze skórek i obierz z błonek. Te które nie muszą być obierane, dokładnie umyj. Większe owoce pokrój na mniejsze kawałki o zbliżonym rozmiarze. Wszystko wymieszaj ze sobą.
Arbuza przekrój na pół. Każdą z połówek wydrąż przy pomocy dużej łyżki (świetnie sprawdzi się np. łyżka do lodów). Część miąższu arbuzowego możesz dodać do sałatki owocowej, pozostały nadaje się do samodzielnego zjedzenia.
Obie połówki arbuza wypełnij sałatką owocową, tak aby nie wystawała ponad skórkę.
Galaretki przygotuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Odstaw do przestygnięcia, ale uważaj, aby nie stężała.
Wystudzoną galaretką zalej owoce w arbuzach, tak aby wypełniła go po brzegi. Zabezpiecz arbuzy, tak aby nie przekrzywiały się na boki i wstaw je do lodówki najlepiej na całą noc. Po tym czasie galaretka powinna całkowicie stężeć, a twój letni deser z arbuza powinien być gotowy do serwowania.