Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czarodziejskie ciasto z dynią. Wlewa się do formy dość płynne ciasto a ono w trakcie pieczenia rozwarstwia się na 2 części: od spodu o smaku i konsystencji budyniu, na wierzchu powstaje coś podobne do biszkoptu. Dzięki użyciu przecieru z dyni i kurkumy, ma piękny, pomarańczowy kolor :)
Pieczone ziemniaki z grilla w tym przepisie połączone są z pysznym masłem czo...
Odsłon: 36258
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 511
Karkówka po kowbojsku to szybki i prosty w przygotowaniu wariant mięsa na gri...
Odsłon: 6772
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 3816
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 127
Pieczone ziemniaki z grilla w tym przepisie połączone są z pysznym masłem czo...
Odsłon: 36258
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 511
Karkówka po kowbojsku to szybki i prosty w przygotowaniu wariant mięsa na gri...
Odsłon: 6772
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 3816
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 127
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, odstawić do lodówki.
Do drugiej miski wlać żółtka, dodać cukier i sok z cytryny, krótko zmiksować. Masło rozpuścić, ostudzić do temperatury pokojowej, wlać do żółtek. Dodać przecier z dyni, mleko, kurkumę i mąkę, jeszcze raz zmiksować. Wyłożyć pianę z białek, delikatnie wymieszać łyżką.
Wylać do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 26x21 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec 45 minut. Ostudzić.