Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 51
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 39
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 30
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 51
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 39
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 30
Składniki
Mak sparzyć, zmielić 2 razy. Margarynę utrzeć, dodać żółtka, ucierać, dodać cukier, miód, zimny mak, mąkę, cynamon i sodę. Na koniec ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać. Upiec ciasto i zimne przekroić na pół, lub upiec 2 placki każdy z 4 jaj.
Kawę zalać 3 łyżkami wrzątku, ugotować budyń, masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać zimny budyń, na koniec kawę do smaku. Przełożyć. Ciasto jest wilgotne i nie trzeba ponczować