Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 53
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 43
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 35
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 53
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 43
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 35
Składniki
Najpierw ucieramy żółtka z cukrem i 2 łyżkami śmietany na jednolitą masę, aż do rozpuszczenia cukru. Dodajemy serek mascarpone i mieszamy dalej do uzyskania jednolitej konsystencji.
Biszkopty układamy na talerzyku i polewamy schłodzoną kawą.
Ubijamy śmietanę. Dodajemy ją do masy i miksujemy mikserem na wolnych obrotach.
W pucharkach układamy warstwowo naprzemian kawałki biszkoptów, warstwę kremowej masy i maliny.
Na wierzchu układamy porcję kremu i posypujemy kakao. Schładzamy w lodówce ok.1.5 godziny. Smacznego!