Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto powinno zrobić się 2 dni szybciej, wtedy namięknie lekko i jest smaczniejsze :)
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1748
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 52
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4713
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1748
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 52
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4713
Składniki
Ciasto zagnieść i upiec 3 placki. Placki pieką się ok. 10 - 15 minut w 200 st. Masło utrzeć do białości, dodać żółtko, cukier i cytrynę. Jeszcze chwilę ucierać. Do białka dodać tyle cukru pudru żeby lukier nie był za rzadki ani też zbyt gęsty ja daję ok. ½ szk.
Przełożenie: placek dżem placek masa cytrynowa placek lukier