Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mazurek z marmoladą"
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 35
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 39
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2708
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1134
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 35
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 39
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2708
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1134
Składniki
Masło utrzeć (ręcznie lub mikserem) z cukrem pudrem na puszystą masę, dodając stopniowo po jednym jajku. Połączyć z przesianą mąką krupczatką, skrobią ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia.
Gdy masa będzie lśniąca i jednolita, wylać do formy do pieczenia w kształcie kwiatka, dobrze wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
Ciasto piec ok. 25-30 minut w temperaturze 180oC. Wyjąć, wystudzić, przekroić w poprzek na trzy warstwy, przełożyć marmoladą, docisnąć, żeby się warstwy skleiły, schłodzić.
Polewę lub lukier przygotować według przepisu na opakowaniu, polać dokładnie ciasto, udekorować.
Do ciasta możesz dodać kilka kropli aromatu waniliowego, cytrynowego albo rumu. Najlepsze po dwóch dniach od upieczenia.
ok. 70 minutŹródło: Twoje Imperium