Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aromatu cytryny. Muffinki posypane maślaną kruszonką stanowią doskonały przysmak na śniadanie lub przekąskę.
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 57
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 62
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 214
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 57
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 62
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 214
Składniki
Przygotuj kruszonkę : w misce wymieszaj wszystkie składniki, kruszonka ma konsystencję grubego piasku. Odstaw na bok. Przygotuj foremki i papilotki. Do miski przesiej razem mąkę, sól i proszek do pieczenia. Do drugiej miski dodaj wszystkie pozostałe składniki ( oprócz jeżyn ) miksuj je do całkowitego połączenia. Wlej wymieszane płynne składniki do miski z mąką. Wymieszaj ( zmiksuj ) do całkowitego połączenia. Następnie dodaj przebrane i umyte jeżyny. Ostrożnie wszystko wymieszaj, najlepiej za pomocą łyżki lub łopatki. Napełnij ciastem papilotki w 3/4 obietości. Posyp każda babeczkę kruszonką. Piecz w piekarniku z nawiewem w temperaturze 175C przez 30 minut, lub do momentu aż patyczek wbity w ciasto wyciągniesz suchy. Po wyciągnięciu z piekarnika poczekaj aż babeczki lekko przestygną.