Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy w domu zalegają krówki, trzeba je wykorzystać. Może muffinki? Czemu nie... Podstawowe ciasto na muffinki, a w środku krówka. Na wierzchu polewa czekoladowa i również krówki. Tylko drobno pokrojone :) W efekcie babeczki ładnie się prezentują i całkiem nieźle smakują.
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 846
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 117
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 65
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 78
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 846
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 117
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 65
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 78
Składniki
Masło roztopić. Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wsypać do miski i wymieszać. Dodać mleko, jajko i roztopione, przestudzone masło. Wszystko wymieszać łyżką, tak żeby składniki się połączyły. Tak przygotowane ciasto, przełożyć do foremki na muffiny wyłożonej papilotkami. Do środka każdej babeczki, włożyć pół krówki. Przykryć ciastem, żeby krówka była w środku. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, około 30 minut.
Kiedy muffinki wystygną, przygotować polewę. Śmietankę podgrzać. Dodać połamaną czekoladę i mieszać aż się rozpuści. Powstałą polewą udekorować babeczki. Dwie krówki drobno posiekać nożem. Posypać na polewę.