Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 63
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 832
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 110
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12062
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1275
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 63
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 832
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 110
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12062
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1275
Składniki
Cukier, mąkę i sodę wymieszaj. Dodaj mleko, olej, zmiksuj. Dodaj jajo, dżem, cynamon i kakao. Miksuj jeszcze kilka minut, aż wszystko się dokładnie połączy. Formę nasmaruj odrobiną oleju i oprósz bułką tartą.
Ciasto wlej do natłuszczonej formy. Włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 140°C, piecz 90 minut. Gdy ciasto już ciut wystygnie, ale będzie jeszcze dosyć gorące, ułóż na wierzchu kostki czekolady i rozsmaruj je nożem. Posyp orzechami.
Czas: około 2 godziny.Źródło: Dobry Tydzień