Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste kakaowe ciasto z dodatkiem śliwek. Przygotujecie je w mgnieniu oka, dlatego świetnie sprawdzi się jako weekendowy deser. Do składników możecie dodać również ulubione przyprawy, śliwki świetnie komponują się z cynamonem lub wanilią.
Blaszka o wymiarach 25x35 cm
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 259
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1391
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6467
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 208
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 259
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1391
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6467
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 208
Składniki
Śliwki dokładnie umyj, osusz, podziel na połówki i pozbądź się pestek.
W garnku, na małym ogniu, cały czas mieszając, rozpuść masło wraz z cukrem, kakao, wodą i olejem.
Gdy składniki się połączą odstaw masę do przestudzenia.
Żółtka oddziel od białek i dodaj po jednym do schłodzonej masy, dokładnie wymieszaj. Następnie w kilku partiach wsyp mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i ponownie wymieszaj.
Białka ubij na sztywną pianę i wmieszaj za pomocą sylikonowej szpatułki do masy.
Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, przełóż ciasto. Na wierzchu poukładaj śliwki.
Piecz przez 50 minut w 180 stopniach Celsjusza.