Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niemieckie ciasto z rabarbarem bazuje na pysznej i puszystej konsystencji. Maślany smak świetnie pasuje do kwaskowych owoców.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 258
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 474
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 67
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 138
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 258
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 474
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 67
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 138
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i solą. W wysokim naczyniu utrzyj jajka z obydwoma cukrami na puszystą, jasną masę. Dodaj do niej mąkę i zmiksuj krótko do połączenia składników. Na koniec wlej śmietankę i ponownie wymieszaj, aby masa była jednolita i gładka.
Delikatnie oprósz spód blachy mąką. Przelej ciasto do formy o wymiarze min. 30 cm dla dłuższego boku. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 15 minut.
Teraz przygotuj wierzch ciasta. Masło rozpuść, wlej mleko i dodaj cukier. Mieszaj tak długo aż całość się rozpuści. Rabarbar umyj, osusz i pokrój na plasterki.
Otwórz piekarnik, wlej na wierzch masę maślaną i ułóż na niej plasterki rabarbaru. Zostaw na kolejne 25 minut.