Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nutella to wyśmienite ciasto, dopasowujące się do każdej okazji. Gorąco POLECAM!!!
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 78
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 470
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1497
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 78
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 470
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1497
Składniki
Pieczemy dwa biszkopty jasne. Dużą puszkę brzoskwiń pokroić w kostkę. Sok z brzoskwiń + 1/2 szkl. wody zagotować i rozpuścić w tym 2 galaretki, kiedy galaretka ochłodzi się :) dodajemy pokrojone brzoskwinie. Kiedy zacznie tężeć wyłożyć na biszkopt i przykryć drugim biszkoptem.
40 dag nutelli przekładamy do miski i dodajemy jeden płat pokruszonego wafla. Mieszamy i wykładamy na biszkopt.
Przygotowujemy budyń: w szklance mleka ucieramy podane składniki, resztę mleka zagotować. Do gotującego się mleka wlewamy wymieszane składniki i gotujemy budyń. Po przestudzeniu ucieramy z masłem. Gotowy krem, wykładamy na nutellę. Na krem wykładamy paczkę biszoptów.
Ubijamy śnieżkę według przepisu na opakowaniu. Rozpuszczamy galaretkę cytrynową w szklance wody. Kiedy zacznie tężeć wlewamy do śnieżki. Gotową śnieżkę (lekko tężejącą) wykładamy na biszkopty. Na wierzch ścieramy czekoladę. Powtórzę przełożenie: biszkopt galaretka z brzoskwiniami biszkopt nutella z waflem krem paczka biszkoptów śnieżka z galaretką starta czekolada Smacznego :)